![]() دانشوران مشاهده اشیای ناشناس پرنده را با عواملی از جمله خطای دید، بازمانده های زبانه هایی از توفانهای خورشیدی و بالنهای هواشناسی سرگردان مرتبط می دانند |
یک شاهد عینی در تبریز به خبرنگاران گفت که یکی از این اشیای پرنده را دیده که از آن نورهایی به رنگهای سبز، قرمز و آبی ساطع می شد.
شاهدان دیگر می گویند اشیای نورانی که در آسمان جنوب تبریز دیده شده اند، دو بازوی نورانی در دو سمت خود داشته اند و با سرعت کم از سمت شرق به غرب می رفته اند.
در همین حال، تعدادی اشیای ناشناس پرنده برای سومین شب متوالی در آسمان جنوب شهر گنبد کاووس در شمال شرقی ایران دیده شده است.
رجبعلی نیازمند، یکی از اهالی گنبد کاووس که اشیای پرنده را با دوربین دیده است به خبرگزاری ایرنا گفت که این اشیا دایره ای شکل بوده و از داخل آنها رنگ آبی منعکس می شد.
به گفته این شاهد عینی از اطراف این اشیای پرنده نیز نورهایی به رنگهای مختلف پخش می شد.
آقای نیازمند افزود : "شیء نورانی سمت راست به طرف شیء نورانی مقابل
حرکت کرده و پس از طی مسافتی ، شیء مقابل بطرف پائین آمده و سپس هر دو در آسمان ناپدید شدند."
اشیای ناشناس پرنده که در غرب به UFO معروفند و دانشوران ایرانی از آنها با نام اشناپ (مخفف اشیای ناشناس پرنده) یاد می کنند، چهارشنبه شب به مدت دوساعت در آسمان گنبدکاوس قابل رویت بوده اند.
گزارشهای دیگر حاکی است که در شبهای دوشنبه، سه شنبه و چهارشنبه این هفته، اشیای ناشناس پرنده در آسمان آزاد شهر، اردبیل و مشکین شهر نیز دیده شده اند.
با وجود اعتقاد تعدادی از مردم به پرواز بشقابهای پرنده در جو کره زمین، دانشوران عموما مشاهده اشیای ناشناس پرنده را با عواملی از جمله خطای دید، بازمانده های زبانه هایی از توفانهای خورشیدی و بالنهای هواشناسی سرگردان مرتبط می دانند.
سازمان فضایی آمریکا - ناسا - سفینه ای را به منظور آزمون یکی از فرضیه های آلبرت اینشتین به فضا پرتاب می کند.
براساس این فرضیه، حضور اجرام سنگین باعث می شود تا فضا و زمان اندکی انحنا یابد و در نتیجه، حرکت اجرام موجب حرکت فضا و زمان به همراه آنها می شود.
در این آزمایش، سفینه ناسا چهار گلوله ساخته شده از کوارتز را که هرکدام به اندازه یک توپ پینگ پنگ است در بالای جو زمین در فضا رها می سازد.
این گلوله ها به محض رها شدن به حالت چرخش در می آید و در صورتی که فرضیه اینشتین صحیح باشد، نیروی جاذبه زمین این حرکت چرخشی را مختل می کند.
در چنین صورتی، ثابت خواهد شد که زمین، به عنوان یک جرم سنگین، هنگام حرکت خود فضا و زمان را نیز به همراه خود حرکت می دهد.
آلبرت اینشتین، محقق برجسته فیزیک نظری، درسال 1879 در آلمان متولد شد و در سال 1921 جایزه نوبل را از آن خود کرد.
در سال 1933، دولت نازی آلمان تابعیت آلمانی وی را سلب کرد و اینشتین عازم آمریکا شد در دانشگاه پرینستون به تحقیق و تدریس پرداخت.
البرت اینشتین در سال 1955 درگذشت.
نظریه های وی در فیزیک نظری، به خصوص فرضیه نسبیت عام وی، شهرت دارد
![]() کشف سیارات مشابه زمین مشغله فکری منجمان است |
اخترشناسان طی سال های اخیر بیش از صد سیاره را که در مدار ستاره های دیگری غیر از خورشید (ستاره منظومه شمسی) می گردند یافته اند.
کلیه این سیارات کرات عظیم الجثه ای مانند مشتری هستند که امکان رشد و نمو موجودات زنده در آنها وجود ندارد.
اما نظریه های علمی به ما می گوید که سیاراتی مشابه زمین نیز در جهان وجود دارد. با این حال کرات مشابه زمین کوچکتر از آن هستند که با تلسکوپ های فعلی قابل رویت باشند.
پروفسور بری جونز از دانشگاه آزاد بریتانیا می گوید که در حدود نیمی از تقریبا صد منظومه ای که تاکنون در کهکشان راه شیری کشف شده است می تواند شامل کراتی حاوی آب مایع و احتمالا حیات باشد.
وی گفت: "ما مسلما انتظار داریم که این کرات از لحاظ حجم و جرم، چیزی شبیه زمین باشند، دارای اتمسفر نسبتا غلیظی باشند، دارای اقیانوس و قاره باشند، و احتمالا میزبان موجودات زنده باشند."
تیم آقای جونز برای محاسبه شمار احتمالی سیارات قابل سکونت، به کمک آنچه درباره چگونگی شکل گرفتن سیارات و شرایط لازم برای پیدایش حیات می دانیم، از مدل سازی رایانه ای استفاده کرده است.
در حال حاضر این تنها یک نظریه است، اما تا اواسط دهه بعدی، اخترشناسان باید به فن آوری لازم برای جستجوی مستقیم کرات مشابه زمین دسترسی یافته باشند.
نسل تازه تلسکوپ های فضایی گازهای منتشره از موجودات زنده در اتمسفر کرات دوردست را جستجو خواهند کرد.
یافتن موادی مانند دی اکسید کربن، آب و اوزون، از شواهد قانع کننده حیات است.
![]() ممکن است موجودات زنده در مریخ وجود داشته باشند |
گاز متان نمی تواند بدون آنکه تجزیه شود به مدت طولانی در جو مریخ باقی بماند و در نتیجه دانشمندان معتقدند که یافت شدن این گاز در جو مریخ به منزله تولید مداوم آن در این سیاره است.
منشا گاز متان یا فعالیت های آتش فشانی است، که در سطح مریخ مشاهده نشده، و یا توسط موجودات تک یاخته ای ساده، شبیه میکروب های موجود در زمین، تولید می شود.
جیمز گوین، از پژوهشگران ارشد در سازمان فضایی آمریکا - ناسا - گفته است که اهمیت یافته های اخیر به تعیین منشا تولید متان بستگی خواهد داشت.
به گفته کارشناسان، کسب اطلاعات بیشتر در مورد شرایط مریخ احتمال وجود حیات در این سیاره را افزایش می دهد و ممکن است موجوداتی زنده هنوز هم در این سیاره وجود داشته باشند.
![]() هواپیمای فوق مافوق صوت از زیر بال یک بمب افکن بی-52 به پرواز در آمد |
ناسا این پرنده را نیمی هواپیما و نیمی فضا پیما توصیف کرده و گفته است که به نوعی موتور خاص - موسوم به اسکرمجت - مجهز بوده است.
موتور اسکرمجت از هیدروژن استفاده می کند و برای سوختن آن، اکسیژن موجود در هوای محیط با سرعت بالا به داخل موتور وارد و با گاز هیدروژن ترکیب می شود.
در این آزمایش، هواپیمای جدید توسط یک فروند بمب افکن ب-52 به آسمان برده شد و پس از رها شدن از زیر بال بمب افکن، یک موشک کمکی آن را تا ارتفاع سی کیلومتری سطح کره زمین بالا برد.
از این ارتفاع هواپیما به داخل آبهای دریا فرود آمد.
به گفته خبرنگاران فن آوری مورد استفاده در ساخت این هواپیمای "فوق مافوق" صوت می تواند در آینده برای ساخت هواپیماهای مسافربری سریع در مسیرهای طولانی مورد استفاده قرار گیرد.
همچنین، موفقیت در این آزمایش به منزله امکان کاهش هزینه سفرهای فضایی است.
در عین حال، این فن آوری در مرحله ابتدایی است و نتایج عملی و تجاری آن تا سالهای یا دهه های آینده در دسترس قرار نخواهد گرفت.